راه های حفظ امنیت اطلاعات شخصی در محیط کار


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود




تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان رایانه و آدرس rayateach.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






از وبلاگم ومطالب راضی هستین؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 111
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 113
بازدید ماه : 312
بازدید کل : 51315
تعداد مطالب : 176
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1

هاست لینوکس شارژر همراه پاور بانک پتوی اسناگی آزاد بچت چت - آزاد بچت چت روم ايراني با امكان چت تصويري و صوتي ساعت مچی خرید آچار آی نام ساعت دیواری فانتزی مونوپاد گن لاغری مردانه سرور مجازی هاست لینوکس

 

امنیت کامپیوتر

هرگاه صحبت از امنیت سیستم های کامپیوتری به میان می آید خود به خود ویروس های رایانه ای خود را مطرح می کنند. ویروس ها کارکردهای متفاوتی دارند. برخی به دنبال تخریب، سرقت و یا حذف اطلاعات می باشند، برخی به دنبال مزاحمت و  برخی دیگر به دنبال ضربه زدن به سیستم های حیاتی و حساس کشور و یا از بین بردن اطلاعات می باشند.امنیت سیستم‌های کامپیوتری را می توان به دو بخش تقسیم کرد. سیستم‌های خانگی و شخصی، سیستم‌های سازمانی و مرتبط با حوزه کاری.
ویروس‌ها تکه کدهایی هستند که خود را به سایر برنامه‌ها و نرم افزار‌ها متصل کرده و با ایجاد تغییر در آن برنامه‌ها اهداف مخرب خود را که همان تخریب اطلاعات می‌باشد، عملی می‌کنند. اما  تروجان‌ها و کرم‌ها بدافزارهایی هستند که به صورت مستقل عمل می‌کنند و گروهی با مخفی کردن خود در برنامه‌های دیگر، از رایانه‌ای به رایانه‌ی دیگر منتقل می‌شوند و بیشتر به دنبال سرقت اطلاعاتی از قبیل تصاویر و فایل های شخصی قربانیان می‌باشند.

نصب نسخه اصلی یک آنتی ویروس و نرم افزار ضد جاسوسی و فایروال مناسب می‌تواند تا حدودی تاثیرات مخرب این بدافزارها را خنثی کرد. هرچند نباید به روز رسانی مستمر این نرم افزار‌ها را فراموش کرد. این ابزارها قابلیت شناسایی بسیاری از این بدافزارها را دارند و از نفوذ آنها به کامپیوتر شما جلوگیری می‌کنند.

بازیابی فایل های تخرب شده

در نهایت ممکن است برخلاف مراقبت‌های زیاد باز هم کامپیوتر ما مورد هجوم ویروس‌ها و تروجان‌ها قرار بگیرد بنابراین باید به دنبال راهی برای حفاظت از اطلاعات خود باشیم. آن راه می‌تواند ذخیره‌سازی فایل های مهم و حساس در رسانه‌های قابل حمل مثل کول دیسک‌ها و سی دی و ... باشد.
این مقام آگاه در ادامه به رمز نگاری پوشه ها و فایل‌ها اشاره و تاکید کرد:
هر چند ذخیره سازی بر روی فایل‌های قابل حمل می تواند از دسترسی سود جویان سایبری جلوگیری نماید ولی در مورد سرقت فیزیکی نمی تواند موثر باشد. اگر فایل‌ها و پوشه‌ها به صورت پیشرفته رمزگذاری شوند امکان دستیابی به اطلاعات را حتی برای کاربران حرفه ای سخت می‌کند.
ایشان ادامه داد: از دیگر تهدیداتی که سیستم‌های خانگی را مورد هجوم قرار داده است می توان به نفوذ افراد غير مجاز به کامپيوترهای خانگی و تغيير فايل ها، استفاده از کامپيوترهای خانگی برای تهاجم عليه ديگران، سرقت اطلاعات حساس نظير شماره کارت اعتباری و خريد غير مجاز اشاره کرد.
به گفته ایشان با رعايت برخی نکات می توان احتمال بروز و يا موفقيت اين نوع از حملات را در کامپیوترهای خانگی به حداقل رساند.
وی امنیت در سیستم های اداری و کاری را نیز بسیار مهم و حیاتی دانست و افزود:

امنیت اطلاعات

بخش بزرگی از امنیت اطلاعات مهم و محرمانه در محیط کار بر عهده مسئولین IT مثل شبکه های کامپیوتری، امنیت نرم افزار و بانک اطلاعاتی و... است و حفاظت فیزیکی سیستم های اداری با  حراست ادارات می باشد.
کارشناس پلیس فتا راه اندازی شبکه داخلی یا اینترانت را یکی از راه کارهای موثر در بالا بردن میزان امنیت سیستم های کاری دانست و گفت:
اینترانت  شبکه‌ای محلی و محدود بوده که برای یک موسسه یا شهر، شرکت یا کلاً یک فضای کوچکتر تعریف می شود که برای ورود به آن باید نام کاربری و رمز عبور داشته باشیم. همین امر می تواند تا حد بسیار زیادی تضمین کننده امنیت این شبکه باشد. هدف اصلی از ارائه این سرویس ایجاد زیرساختی اختصاصی و مستقل از اینترنت جهت تبادل اطلاعات و به اشتراک گذاری است.
ایشان ادامه داد: مدیران IT باید نسبت به محرمانگی(اطمینان از اینکه اطلاعات فقط در دسترس افراد مجاز قرار دارد)، صحت(تامین صحت، دقت و کامل بودن اطلاعات و روشهای پردازش آنها)، دسترس پذیری(اطمینان از اینکه کاربران مجاز در صورت نیاز به اطلاعات و دارائیهای مربوطه به آنها دسترسی دارند) اهتمام داشته باشند.
 در صورت ذخیره سازی اطلاعات حساس و مهم کاری می‌توان از حافظه های جانبی از قبیل هارد های اکسترنال، فلش مموری ها و یا لوح های فشرده استفاده نمود. البته حفاظت فیزیکی این حافظه ها نیز بسیار مهم و حیاتی است که نباید این قبیل اطلاعات دسته بندی شده مهم که بر روی سی دی فلش مموری یا هارد اکسترنال ذخیره شده در دسترس عموم کارکنان باشد.

سیستم های حفاظتی

انتصاب و تعیین افرادی به عنوان مسئول کنترل، حفاظت وپشتیبانی نرم افزارها، تهیه نرم افزارهای پشتیبان و حفاظت آنها، تنظیم لیست برنامه های حیاتی و مهم سازمان و ذخیره سازی و نگهداری اطلاعات و برنامه های حساس و مهم از جمله اقدامات پیشگیرانه در جهت بالا بردن امنیت می باشند.
این فرد آگاه با اشاره به اینکه روزانه اخبار جدیدی از نفوذ و حملات صورت گرفته به سیستم های رایانه ای در رسانه ها منتشر می شود، افزود:
اگر کاربران و مسئولین it نکاتی جزئی را در مورد سیستم‌های اداری تحت نظر خود رعایت کنند تا حدود زیادی امنیت سیستم های اداری تامین می گردد.

نکات هک و امنیت


    باز نکردن نامه ها و ایمیل های دریافتی از منابع ناشناس
    خودداری از به اشتراک گذاشتن منابع کامپیوتر با افراد غریبه
    قطع اتصال به اینترنت در مواقع عدم استفاده
    گرفتن منظم وصله های امنیتیPatches
    حصول اطمینان از آگاهی کاربران از نحوه برخورد با کامپیوترهای آلوده
    بررسی مرتب میزان دریافت و ارسال اطلاعات

 پلیس فتا همواره رویکرد پیشگیرانه و آموزشی را در صدر وظایف خود قرار داده است و در این زمینه کارگاه‌های آموزشی متعددی برگزار نموده است. مطالب آموزشی، کلیپ های تصویری، اطلاع رسانی‌ها در قالب هشدار‌های پلیسی نیز در سایت www.cyberpolice.ir در اختیار عموم قرار گرفته است.

کامپیوتری که در محل کار خود استفاده می‌کنید را محدود به انجام کارهای محل کارتان کنید؛ زیرا در هنگامی که کاربران به اینترنت متصل می‌شود افراد سودجو در کمین شما هستند و می‌توانند از این ابزار سودمند استفاده ناصحیح کرد و با طراحی نرم افزار‌های مخرب و ویروس‌ها به دیگر سیستم‌ها ورود غیر مجاز داشته باشند و به دنبال اهداف مخرب خود باشند.



:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : امیرحسین
ت : چهار شنبه 12 آذر 1393
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-52170159-2', 'auto'); ga('send', 'pageview');